GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Hengelo

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Hengelo

Schoorsteen inspectie Hengelo? Een schoorsteen inspectie is essentieel voor het voorkomen van een schoorsteenbrand. Helaas denken veel mensen dat een jaarlijkse inspectie overbodig is en ontstaan er nog regelmatig schoorsteenbranden. In Nederland zijn er elk jaar 2000 schoorsteenbranden. Hierbij is achterstallig onderhoud aan de schoorsteen in veel gevallen de oorzaak.

Door de schoorsteen jaarlijks te laten inspecteren kunnen de meeste schoorsteenbranden voorkomen worden. Een schoon rookkanaal vliegt niet zomaar in de brand! Daarnaast zijn schoorsteenvegers in staat om eventuele mankementen aan de schoorsteen te herkennen zodat deze tijdig verholpen kunnen worden.

Wilt u veilig kunnen stoken door een Schoorsteen inspectie Hengelo te laten uitvoeren? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hengelo op 074 203 28 90.

Schoorsteenveger Hengelo

De Schoorsteenveger Hengelo zorgt ervoor dat u op een veilige manier kunt genieten van uw haard of kachel. Om veilig te kunnen stoken is het nodig om uw rookkanaal schoon te houden. Dit doet u door de schoorsteen regelmatig te laten inspecteren en reinigen. De kans op brand is minimaal bij een schoorsteen die goed onderhouden wordt.

Stookt u het hele jaar door? Dan adviseren wij u om het rookkanaal twee keer per jaar te laten inspecteren en vegen. Stookt u uw haard of kachel niet zo vaak? Dan is één keer per jaar in de meeste gevallen voldoende.

Wilt u uw schoorsteen laten inspecteren en vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hengelo via 074 203 28 90.

Waarom schoorsteen inspectie?

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom een schoorsteen inspectie jaarlijks plaats moet vinden. Het onderhouden van de schoorsteen kan u namelijk ook voordelen opleveren.

Door jaarlijks een inspectie uit te voeren weet u waar u aan toe bent omtrent schoorsteenonderhoud. Tijdens een inspectie wordt de gehele staat van de schoorsteen beoordeeld. Hierdoor kunnen eventuele mankementen tijdig verholpen worden voordat er meer schade ontstaat. Denk hierbij aan een lekkage in het rookkanaal dat kan leiden tot een schoorsteenbrand.

Veiligheid is daarom ook een belangrijk voordeel van een jaarlijkse inspectie. Een schoorsteen die goed onderhouden wordt vliegt niet zomaar in de brand!

Een schone schoorsteen werkt efficiënter en stoot ook veel minder fijnstof en schadelijke roetdeeltjes uit. Minder uitstoot is beter voor de luchtkwaliteit en het milieu. En doordat de schoorsteen efficiënter werkt heeft u meer rendement met dezelfde hoeveelheid brandstof. Hierdoor kunt u besparen op de stookkosten en uw energierekening.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren om te profiteren van de voordelen? Neem dan gerust contact op via 074 203 28 90.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Heeft u onlangs een nieuwe woning met een haard of kachel, en vraagt u zich af of de vorige eigenaar de schoorsteen wel goed onderhouden heeft? Aarzel dan niet om eerst een schoorsteenveger in te schakelen voor een inspectie om de staat van uw schoorsteen te beoordelen.

Door eerst een inspectie uit te laten voeren weet u zeker dat er geen mankementen zijn en dat u veilig kunt stoken wanneer u de haard of kachel voor de eerst keer gaat gebruiken.

Als een schoorsteen al een tijd lang niet gebruikt is, dan is het goed mogelijk dat er een vogelnest in het rookkanaal zit of dat er nog een laag creosoot (brandbare roetdeeltjes) aanwezig is. Dit dient verwijderd te worden om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Wilt u uw schoorsteen laten inspecteren voordat u voor het eerst gaat stoken? Bel gerust voor een afspraak met Schoorsteenveger Hengelo op 074 203 28 90.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Hoe vaak u een schoorsteen inspectie moet laten uitvoeren is afhankelijk van hoe vaak u uw haard of kachel gebruikt. Onze schoorsteenvegers adviseren u om dit ten minste één keer per jaar te laten doen. Er kan in een jaar veel gebeuren met de schoorsteen, vooral als er veel gestookt wordt. Indien u de haard of kachel vrijwel dagelijks gebruikt, dan raden wij u aan om het twee keer te laten doen.

Het is ook mogelijk dat u zelf merkt dat er iets niet helemaal goed is met de schoorsteen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u merkt dat er rook blijft hangen in het rookkanaal of dat de schoorsteen niet helemaal meer goed trekt. Naast een vaste periodieke controle zijn er ook andere momenten wanneer het aan te raden is een inspectie te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer er rook blijft hangen in één of meerdere rookkanalen of wanneer de schoorsteen niet meer goed trekt.

Heeft u ook last van rook dat blijft hangen in het rookkanaal? Of wilt u dat uw schoorsteen eens goed nagekeken wordt met een schoorsteeninspectie? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hengelo via 074 203 28 90.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Hoe ziet een schoorsteeninspectie eruit is ook een vraag wat voor veel mensen onduidelijk is. Daarom leggen wij graag uit hoe wij uw schoorsteen kunnen inspecteren.

Onze schoorsteenvegers hanteren twee methodes waarmee uw schoorsteen geïnspecteerd kan worden. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen een visuele inspectie en een camera inspectie.

Tijdens een visuele inspectie wordt de schoorsteen beoordeeld door met het blote oog te kijken en te beoordelen. De schoorsteenveger gebruikt een zaklamp om het rookkanaal vanaf de onderkant van de schoorsteen naar boven te beoordelen. Hierbij wordt duidelijk of er veel roetaanslag (en wellicht creosoot) aanwezig is.

Het is goed mogelijk dat er in het rookkanaal een aantal bochten zitten. Een schoorsteenveger kan dan niet het hele rookkanaal beoordelen met zijn ogen. In dergelijke gevallen is het nodig om een camera inspectie uit te voeren. De veger kan de camera dan door de bochten heen manoeuvreren om alles goed te bekijken.

Wilt u uw schoorsteen visueel of met een camera laten inspecteren? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hengelo via 074 203 28 90.

Schoorsteen camera inspectie

Een schoorsteen camera inspectie geeft de schoorsteenveger de mogelijkheid om het rookkanaal van binnen te bekijken. Hierbij kunnen mankementen zoals beginnende scheuren of breuken goed in beeld gebracht worden.

Het hele rookkanaal wordt tijdens een inspectie beoordeeld. Er wordt vastgesteld of de eventuele verslepingen nog in goede staat zijn of dat er sprake is van problematische roetaanslag. Onze schoorsteenvegers zijn echte vakmannen die in staat zijn om te beoordelen of de doorsnede van het rookkanaal toereikend is voor de haard of kachel.

Wilt u dat uw schoorsteen nagekeken wordt met een camera inspectie? Bel dan voor een afspraak met Schoorsteenveger Hengelo via 074 203 28 90. Wij helpen u graag!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Zoals u op deze pagina heeft kunnen lezen is het dus zeker belangrijk om uw schoorsteen ten minste één keer per jaar te laten inspecteren en vegen.

Door een jaarlijkse inspectie blijft de schoorsteen in optimale staat en weet u zeker dat u veilig en verantwoord kunt genieten van uw haard of kachel.

Wilt u uw schoorsteen laten inspecteren en vegen zodat u zorgeloos kunt genieten met stoken? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Hengelo op 074 203 28 90.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Hengelo? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Hengelo.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Hengelo.

Werkwijze Schoorsteenveger Hengelo

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hengelo via 074 203 28 90. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Hengelo op 074 203 28 90.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Hengelo via 074 203 28 90.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hengelo via 074 203 28 90.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Hengelo

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Hengelo heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Hengelo

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Hengelo

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Hengelo nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Hengelo

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Hengelo mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Hengelo

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button